seo

3 simpele linkbuilding tips

Het verbeteren van de vindbaarheid van je website doe je onder andere door de techniek van de website te verbeteren, goede webteksten te schrijven, maar ook door links van andere sites te verzamelen of te verdienen: linkbuilding. Hier vind je drie simpele tips om makkelijk de vindbaarheid van je website te verbeteren.

1. Sponsorschap

Sponsoring is een eenvoudige manier van linkbuilding. Zoek een sportvereniging, goed doel of evenement uit dat bij je past en bekijk of je deze kunt sponsoren. Naast de link die je dit kan opleveren, is sponsoring ook een uitstekende mogelijkheid om nieuwe relaties aan te gaan en je netwerk te vergroten.

2. Wie schrijft, die blijft

Als je (van jezelf vindt dat je) veel kennis hebt van wat je doet, schrijf daar dan veel over. Het is niet voor niets dat bijna elk online marketing bureau een blog heeft en gastblogs schrijft op toonaangevende weblogs. Het genereert niet alleen links, maar ook autoriteit. En als Google tegenwoordige ergens van houdt… Bedenk dat het afwisselen van tekst met goede foto’s, video’s of infographics vaak tot meer links leidt.

3. Zoek op je (bedrijfs)naam in Google

Als u in Google zoekt op je bedrijfsnaam, kan het zijn dat u webpagina’s vindt waar je vermeldt staat, maar nog geen link naar je website is opgenomen. Zorg dat je de webmaster achterhaald en vraag hem/haar of er een link geplaatst kan worden. Zo simpel kan het soms zijn.

Heb je hulp nodig met het verhogen van uw linkpopulariteit? Internet Seven helpt je graag. Ik hoor graag van je ;-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.